Podijeli objavu

Na svečanosti u restoranu „Imanje Knjaz“ u Podgorici 16.decembra dodijeljena je nagrada WILD BEAUTY AWARD za najbolji turistički lokalitet u Crnoj Gori Rimskim mozaicima u Risnu.

Pored Rimskih mozaika nagrađeni su i hotel Hilton Podgorica, etno selo “Nevidio” u Šavniku, plaža „Bajova kula“ u Kotoru, „Aqua Park“ u Budvi, manifestacija Tivatske ljetnje fešte. Priznanja za 2016. godinu pripala su urednici časopisa „Caffe Montenegro“ Sanji Golubović, plaži i restoranu „Pješačac“ na Skadarskom jezeru i Turističkoj organizaciji Bara za najbolji suvenir.

Na dodjeli nagrada premijerno je prikazan novi promotivni spot Nacionalne turističke organizacije pod sloganom „Crna Gora uvijek drugačija“.
Svečanosti su prisustvovali predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, pod čijim pokroviteljstvom se već 12 godina dodjeljuje ovo priznanje, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović i brojne zvanice iz sektora turizma, kulturnog i javnog života.

Dodjela prestižnog nacionalnog priznanja „Wild Beauty Award“ ustanovljena je 2005. kako bi se podstakao i afirmisao sektor turizma, unaprijedio kvalitet, promocija i konkurencija, kreirale i prepoznavale turističke vrijednosti, a slijedeći strateško opredjeljenje za stvaranje održivog i prepoznatljivog turističkog proizvoda Crne Gore.

Nagradu za Rimske mozaike primile su Emilija Radulović i Bosiljka Vuković iz Turističke organizacije Kotor.