Podijeli objavu

Na  inicijativu turističke agencije “Applicon tours Montenegro” iz Dubrovnika, predstavnica Rimskih mozaika Bosiljka Bakočević  bila je pozvana da prisustvuje izletu zalivom koji je upriličen 02.aprila 2017 godine. Naime, izletu su prisustvovali VIP gosti sa kruzera “ Majestic Princess” koju si činili kineske poznate ličnosti, blogeri i novinari, travel agenti i novinari iz Australije I Engleske.
Ukrcajna luka ovog mega kruzera je bila Trst, a jedina luka u koju su pristali je bio Kotor koju su odabrali od više ponuđenih. Riječ je o promociji broda plovidbom Jadranskim morem .
“Majestic Princess” će ubuduće raditi za kinesko tržište sa matičnom lukom u Šangaju pa s toga nosi i kinesko ime “Sheng Shì Gong Zhu Hao” (Veliki Svijet-Veliki Duh).
Ovu priliku smo iskoristili i prisutnima predstavili  arheološki lokalitet “Rimski Mozaici” u Risnu iz II v.n.e i od strane turoperatora dobili veliku podršku uz mogućnost uvrštenja u postojeće ili nove izlete koji se nude putnicima. Prenosimo i neke od inicijativa touroperatora i trevel agenata koji zastupaju kinesko tržište, a ujedno i apelujemo agencijama da upotpune svoju ponudu sa uvrštavanjem autohtonih proizvoda u ponudi i u vezi sa tim  formiraju takozvane “Puteve vina” i “Puteve sira” koji su vrlo aktuelni i popularni u susjednim zemljama. Takođe prijedlozi su se ticali i prilagođavanja propagandnog materijala, publikacija na kineskom jeziku.