Podijeli objavu

Dana 20.03.2017 godine, Turistička Organizacija Opštine Kotor organizovala je promo izlet sa ciljem da se turističke agencije upoznaju bolje sa ponudom Rimskih mozaika u Risnu, da se što bliže informišu o arheološkom nalazištu Carine i paristorisjkim crtežima u Lipcima nakon čega je upriličena posjeta Muzeju grada Perasta i ručak u Hotelu „Conte“ u Perastu.

Zajedničkom druženju prisustvovali su predstavnici sledećih agencija : „Allegra krstarenja Montenegro“ iz Bara, „Luminalis Montenegro“ iz Budve, „Modus Vivendi“ iz Kotora, „East West Voyage“ iz Podgorice, „Gulliver Montenegro“ iz Budve, „Trend Travel“ iz Herceg Novog, „Meridian DMC“ iz Kotora, „Applicon Tours“ iz Dubrovnika, „Mornar Travel“ iz Budve, „BTA Travel“ iz Budve, „Mne Destination“ iz Tivta, „MM Travel Yachting“ iz Tivta, „Elite“ iz Dubrovnika kao i Gospodin Miro Đukanović iz agencije „Miro ans sons“ koji bio naš turistički vodič.

Zaposleni na lokalitetu Rimskih mozaika iz Risna su gostima priredili piće dobrodišlice uz degustaciju zakuske napravljenoj po rimskoj recepturi a prilagođenoj XXI vijeku, uz prezentaciju lokaliteta.
„Rimski mozaici“, pored redovne ponude, predstavili su Kalendar kulturnih dešavanja za 2017 godinu kao i mogućnost organizovanja radionica za turiste, prijema kao i čina vjenčanja što je posebno zainteresovalo prisutne.
Naš domaćin u Lipcima bio je starosjedilac Marko Vukasović dok nas je kroz Muzej Grada Perasta sprovela istoričarka umjetnosti Aleksandra Simeunović.
Autor fotografija: Ranko Maraš