Podijeli objavu

Otvaranje prve samostalne izložbe pod nazivom IZMEĐU TREPTAJA, fotografa Ranka Maraša, održaće se u nedelju, 10.09.2017. godine, sa početkom u 12h na lokalitetu Rimski mozaici u Risnu.

Izložbu će svečano otvoriti novinarka Radio Kotor-a Tamara Vuković a prisutni će imati i priliku da prisustvuju mini koncertu trube polaznika Muzičke škole “Vida Matjan” Boška Bismiljaka, klase pfofesorice Sare Lakičević.

“Težak je zadatak prikazati Boku.

Hiljade je pesama, slika, stihova i fotografija ovog starog zaliva. Ranko Maraš vidi mesta u njemu kao tiha, skoro pa mistična.

Risanska energija je jedinstvena i kada ste rodjeni u nastarijem gradu u Crnoj Gori, objektiv vidi skrivene stvari. Plavu nijansu koja se provlaci kroz sve Rankove fotografije moze uhvatiti samo neko ko živi zaliv vekovima unazad. Uz nju, boja osunčanog kamena, samo produbljuje plavetnilo Boke.

Na osnovu ovih 18 fotografija može se naslutiti zašto je Aleksa Šantić napisao pesmu Boka.”

Rekao je o autorovom radu Vladimir Petrović, diplomirani industrijski dizajner

Ranko Maraš je rođen 1983. godine u Kotoru gdje je završio Fakultet za pomorski menadžment. Fotografijom se uspješno bavi poslednjih 5 godina. Inspiraciju pronalazi u ljepoti Boke Kotorske.
Izložba će biti otvorena do 20.09.2017.godine.
Organizator izložbe je Turistička organizacija opštine Kotor.

Prenosimo Vam utiske sa otvaranja prve samostalne izložbe pod nazivom “Između treptaja” , fotografa Ranka Maraša iz Risna, koje se održalo juče (10.09.2017.godine) na lokalitetu Rimski mozaici sa početkom u 12h.
Izložbu je svečano otvorila novinarka Tamara Vuković dok se ispred domaćina, gostima i posjetiocima, obratio direktor TOK gospodin Mirza Krcić.
Prisutni su imali priliku da prisustvuju mini koncertu trube Boška Bismiljaka, polaznika Š.O.S.M.O. “Vida Matjan” iz Kotora, klase profesorice Sare Lakičević.

Možemo se pohvaliti da je samo na dan otvaranja izložbu pogledalo preko 400 posjetilaca.
Izložba je otvorena do 20.09.2017.godine.

 

Podijeli objavu
Prethodni članak”OBIČAN MALECKI SAN”
Sljedeći članakCITY RE: INVENTED