Podijeli objavu

Šetališe u Risnu i risanska pjaca nikad do sada nisu bili puniji. Neviđen spektakl legionara i gladijatora, rimske igre i zanati kao i bogat program za najmlađe učesnike okupio je kako mještane tako i mnogobrojne turiste koji su u duhu rimske kulture uživali u četvoročasovnom programu Turističke organizacije Kotor koji se održao sinoć u Risnu.
Festival antičkog Risna kroz više tema: zabava, nakit, odjeća, gastronomija, zanati, igre, a pod nazivom „Rimska noć 2019“ ispunio je očekivanja i otvorio vrata manifestaciji koja ima predispozicije postane tradicija i simbol Risna.
Animatоri “Event Montenegro”, mala škola gladijatora „Medieval Kotor“, rimski mačevi Andrije Ramadanovića iz Kotora, grnčarija Petara i Eve Martinović, osnivača ateljea starih zanata , arheološki muzej “Narona” iz Metkovića, „Dioklecijanova legija“- Udruženje iz Hrvatske. „Haos animatori“ iz Srbije, učesnici su programa kojima sve zahvaljujemo na značajnom doprinosu da ovaj događaj ispuni sva očekivanja. Velika zahvalnost NVU Karapmani i Udruženju “Žene Risna” na pripremi u rimskih delicijA kao i sjajnoj moderatorki programa Dolores Fabian kao i „rimskom caru“ Ilku Maroviću te Goranu Moškovu na izradi štitova i mačeva.
Velika zahvalnost na podršci: Komunalnom preduzeću Kotor, Papilonu Risan, restoranu Park, Evolution Pro Kotor, Tramontani Morinj.

Dio atmosphere možete vidjeti na slikama.