Podijeli objavu

U nedelju, 21.08.2016. godine u 19h  na lokalitetu Rimski mozaici u Risnu, otvorena je izložba zvaničnih plakata koji su pratili crnogorske filmove i pozorišne predstave.

Uvodnu riječ imao je Vanja Kovačević, novinar i publicista koji radi u redakciji za kulturu na RTCG -u. Vanja je istakao da autorka ima dar da priču pretvori u sliku i da svedeno, a istovremeno prepuno značenja i smisla, na jednostavan, nenametljiv, a opet upečatljiv način dočara suštinu pripovjesti.

“Danijela ima sposobnost da u svojim plakatima nagovjesti, isporvocira i zainteresuje gledaoca. I što je najvažnije, da ga natjera da ode u bioskopski, jedini mrak koji prija” – rekao je Kovačević.

Otvaranju je prisustvovao veliki broj zvanica i turista među kojima su bile njene kolege sa RTCG, glumac Slavko Kalezić, predstavnik galerije ,,Konzul’’ iz Podgorice i mnogi drugi.

U ime Risna, najstariji mještanin Boško Ćuković je uručio cvijeće Danijeli kao i mlađani gospodin Marko Radulović i time simbolično iskazali poštovanje kako mladih tako i starijih generacija.

Prijemu je prisustvovala i ,,Rimljanka” koja je svojom pojavom predstavljala lokalitet.

Danijela Popović je završila Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju, 2001 godine, odsjek – Grafički dizajn, u klasi profesora Mileta Grozdanića, a takođe je i magistrant Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, smjer marketing i biznis. Zaposlena je na poslovima reditelja i pomoćnika reditelja na RTCG. Uz posao pomoćnika režije osmišljava propratnu grafiku (potpisi, slajdovi, špice).

Izložba će biti otvorena do 03.09.2016.god.