Podijeli objavu

Turistička organizacija opštine Kotor, u saradnji sa Fakultetom likovnih umjetnosti sa Cetinja i OJU „Muzeji“ Kotor, je realizovala slikarsku koloniju na temu „Boka – zvuci tišine minulih vremena“, u sklopu projekta “Akademija pod vedrim nebom”, čiji su učesnici bili studenti slikarstva: Nada Milošević, Lidija Martinović, Kristina Kusovac, Todor Jovanović i Mia Vujović.
Studenti su stvarali na tri lokacije: 21.06.2018. god. – Rimski mozaici u Risnu, 22.06.2018. god. – Muzej grada Perasta i 23.06.2018. god u Kotoru na Pjaci od Kina.
Koloniju je vodio profesor slikarstva Marko Marković uz podrsku gostujućih profesora Inme Villagran i Mar Cabezass sa Fakulteta lijepih Umjetnosti iz Malage, Španija.
Učesnici kolonije imali su priliku da se bliže upoznaju sa kulturnom baštinom Boke Kotorske, obilascima: starog jezgra Risna, peraških ostrva Sv. Đorđa i Gospe od Škrpjela kao i Lapidarijuma u starom gradu.
Slikanje na otvorenom je izazvalo veliko interesovanje brojnih turista kao i lokalnog stanovništva koji su se vrlo rado priključili učesnicima kolonije.
Nastale radove moguće je pogledati u okviru izložbi koje će biti realizovane 30.06. – 05.07.2018.god u Muzeju grada Perasta i 06.07. – 12.07.2018. na Rimskim mozaicima u Risnu.

Ovim putem zahvaljujemo se brodu “Nađa” iz Perasta kao i “Intro design studio” iz Danilovgrada na podršci.