Podijeli objavu

U subotu 21.07.2018.god. sa početkom u 12h, na lokalitetu Rimski mozaici u Risnu, svečano je otvorena izložba fotografija „About Polska” / „O Poljskoj”.

Ispred Turističke organizacije opštine Kotor, prisutne je pozdravila gospođa Emilija Radulović, koordinatorka Lokaliteta koja je istakla neposrednu i uspješnu višegodišnju saradnju između lokaliteta Rimski mozaici u Risnu i Ambasade Republike Poljske u Podgorica.
Otpravnica poslova Ambasade Republike Poljske u Podgorice, gospođa Anna Kasprzak je svečano otvorila izložbu i pozvala goste da se upoznaju sa ljepotama Poljske riječima:
„Izložba „About Polska” / „O Poljskoj” predstavlja savremenu Poljsku – njene dinamične gradove, nevjerovatnu floru i faunu, razne mogućnosti za rekreaciju, spektakularnu arhitekturu, uzbudljive ljude, opšte poznatu i onu profilisanu kulturu, značajan doprinos svjetskoj nauci i pop kulturi. Na izložbenim panoima posjetioci će vidjeti sliku Poljske koju vjerovatno još uvijek ne poznaju. Poljska je primjer uspješne političke, ekonomske i društvene transformacije. Njen efekat je dinamičnost i snaga koje Poljacima ne nedostaju.
Izložba je rezultat saradnje poljskog Ministarstva vanjskih poslova i entuzijasta Poljske, kao i cijenjenih fotografa i grafičara. Njen cilj je da promoviše Poljsku u najudaljenijim mjestima svijeta i podstakne najširu grupu stranih posjetilaca da obiđu Poljsku i upoznaju njene čari.
Poljska ambasada ne sumnja, da će svaki Crnogorac pronaći nešto zanimljivo u Poljskoj, ne samo na panoima izložbe.”
Fotografije je moguće pogledati u periodu do 31.07.2018.godine.

Organizatori izložbe su Turistička organizacija opštine Kotor i Ambasada Republike Poljske u Podgorici.